Mobility

Mobiltyä kuvaa seuraavat sanat: hahmotuskyky, fascia, hermosto, neurofysiologia, kipun ymmärtäminen, liikkuvuus, jalkapohjien hypetys ja hengotys. Toisin sanoen entiset tuntimmen Barefoot/ FysioBasics ja Fascial Release löytyvät kaikki yhden tunnin sisältä.

Mobility on hallittua liikkuvuus- ja hahmotusharjoittelua, jossa jokainen aloittaa omalta tasoltaan.  Maltillisella mielellä, pikkuhiljaa kehittyminen on fiksumpaa kuin suin päin sukeltaen metikköön. Saatamme tunneilla kurkata yksilöllisemmin lonkkiesi liikkuvuuksia tai jotain muuta aiheellista, sekä saatamme ohjata erilaisia liikkeitä sinulle kuin naapurin Pirkolle. Älä siis hämmästy, tämän tunnin tarkoitus on olla yksillöllisempää kehittävää harjoittelua.

Barefoot, jännä nimi vai mitä? Tämä nimi oikeastaan syntyi siitä kun huomasin että tarve jalan toiminnan ymmärtämiselle alkoi olla suuri. Monen jalat toimivat nykyään ihan päin honkia...jos saan sanoa suoraan. Pronaatiota pahistellaan, eikä monikaan ymmärrä mitä kaikkea pronaatiossa tapahtuu. Selitän termit tunneilla, koska haluan että ihmiset alkavat ymmärtämään termejä, jotta voivat arvioida mitä jalkoihin kannattaa laittaa. 
Jos jalassa on 26 luuta ja nivelpintoja enemmän, niin on jaloilla aika merkittäväkin rooli meidän liikkumisessa.Kävelyn kuuluisi olla minimienergiaperiaatteella tapahuvaa luonnollista, sujuvaa ja äänetöntä liikettä. Toisin sanoen, meidän ei kuuluisi kipeytyä kävelystä...mutta yhä useampi nykyään kipuilee kävelyn tai juoksun jälkeen..

Fysio Basics on tunti jonne voit tulla melkeimpä vaivan kuin vaivan kanssa. Kun sinulla on kipuja, särkyjä, kolotuksia missä vain, niin tälle tunnille kannattaa tepastella. Keskustelemme hermoston toiminnasta, hengitysasioista, liikkuvuusjutuista, voima-asioista ym. Teemme hauskoja testauksia. Usko tai älä, se mitä ja miten näet tai kuulet voi vaikuttaa merkittävästi siihen miten liikut ja kipuilet.

Fascial Release alkaa olla jo tuttu sana monelle. Tällä tunnilla opit mikä faskian merkitys on liikkeessä, miten sitä huollat ja harjoitat. Tunnilla harjoitellaan myös erilaisia hengitystekniikoita.

Olen itse mieltynyt Tom Myers:in ja Robert Schleip:n ajatusmaailmoihin. Opiskelen toki uutta ja tieto "vuodetaan" heti teille asiakkaille. Liike on lääke kunhan osaa annostella oikein ja tuottaa liikkeet laadullisesti, joten sängynpohjalle ei kannata jäädä. Härkää sarvista kiinni ja oppimaan, oppi on kaiken A ja O